Kinderpagina

Nog even en Sinterklaas is weer in het land: de tijd om leuke activiteiten met uw kinderen te doen.

Pepernoten bakken ( zie recept hieronder)

Maak van pepernoten bakken een taalactiviteit door uw kind bij het bakken te betrekken. Begin bv met vragen wat je nodig hebt om pepernoten te bakken  zoals bakmix, een beslagkom of een maatbeker. Bespreek  met uw  kind wat je er allemaal nog meer mee kan doen. Laat uw kind zelf de spullen en ingrediënten pakken.  Vraag uw kind wat hij denkt wat er gaat gebeuren en ontdek samen of dat daadwerkelijk zo is. Laat uw kind vertellen wat er gebeurt  of vertel het hem en laat hem zelf  kneden en mixen. Vraag je samen af wat je allemaal kan doen. Kun je de pepernoten meteen opeten als je balletjes gerold hebt? Welke vormen kan je ook maken en hoe dan? En natuurlijk: lekker smullen van de pepernoten.
Pepernoten bakken

(bewerking van de site van juf Anke)

Vriendjes
Jij bent groot,
jij bent klein
wij kunnen heel goed vriendjes zijn
jij gaat dansen en ik doe mee, wij doen alles met z'n twee.
Variatie: springen, lopen..

site van juf Anke

Websites voor kinderen en ouders

Squla

Een site met extra oefeningen en spellen om het leren van uw  kind te ondersteungen, Als u voor 28 oktober 2018 een pakket besteld op deze site, ontvangt u met de code: inalmere   €10,- korting.

Leesplein
Kinder- en jeugdboekensite vol met informatie over kinderboekenschrijvers, tekenaars, voorlezen en meer.

Leestrainer 
Een website voor kinderen om bijvoorbeeld te leren voor een CITO toets. Je vindt hier per groep oefeningen voor bijvoorbeeld de woordenschat, begrijpend lezen en spelling.